Kuressaare linnajooks liitus Selveri Eesti Linnajooksude sarjaga

496_linnajooksud5. mail 2018.a toimuv 37. Kuressaare linnajooks liitus alates sellest aastast Selveri Eesti Linnajooksude sarjaga ning on üks üheksast jooksusarja osalusvõistlusest. Varem oli selles sarjas 7 osavõistlust ning lisaks meie linnajooksule liitus sarjaga ka Suurjooks ümber Viljandi järve.

Läbirääkimised Saaremaa Spordikooli ja sarja korraldaja MTÜ Spordiürituste Korraldamise Klubi esindajate vahel vältasid pea aasta ning päädisid nüüd positiivse lõpplahendusega.

Kuressaare Spordikooli direktori Mati Mäetalu sõnul on Kuressaare Linnajooksu kvaliteedi tõstmise ja osalejate arvu kasvatamise nimel aastaid vaeva nähtud. “On äärmiselt positiivne ja rõõmustav, et üheks väljundiks kujunes nüüd liitumine Selveri Linnajooksude sarjaga. Koostöö sarja korraldajatega annab meile kindlasti väärt kogemusi ja uusi ideid ning aitab Kuressaare linnajooksu edukamalt turundada. Anname endast parima, et antud usaldust õigustada.”

Liitumine sarjaga tähendab sedagi, et alates tänasest saavad huvilised end juba Kuressaare Linnajooksule registreerima hakata. Eelduseks on osalemine vähemalt kolmel jooksusarja üritusel ning registreerimiskeskkond asub sarja kodulehel http://www.jooks.ee/et/linnajooksud/eesti-linnajooksud. Saaremaa Spordikooli kodulehel olev linnajooksu leht on hetkel täiendamisel ja kaasajastamisel ning peagi saab jooksule registreeruda sealgi.

Kuressaare Linnajooksu osas on uudiseid veel. Nimelt on alates järgmisest aastast jooks tasuline. „Kuna eelarve maht on seoses osalejate arvu ja elektroonilise ajavõtuga oluliselt kasvanud, tuli korraldajatel selline otsus paraku vastu võtta“, tõdes Mati Mäetalu. „Samas ei ole osavõtutasu suur, vaid on võrreldes näiteks teiste jooksudega pigem sümboolne“, lisas Mäetalu.

Osavõtutasu on eelregistreerimisel 10 km distantsil 5 eurot ja 5 km läbimise eest 3 eurot. Võistluspäeval kohapeal registreerides on vastavad tasud 10 ja 5 eurot. Osavõtutasust on vabastatud kõik matkajad ja kepikõndijad ning samuti osavõtjad, kes on sündinud aastal 2000 ja hiljem.

Uudis on seegi, et Kuressaare Linnajooksul olemas nüüd oma logo. Logo autor on Raul Vinni ning logo on kujundatud Kuressaare linna logo baasil.

Loodame, et Eesti Vabariigi 100. juubeliaastal toimuv Kuressaare Linnajooks tuleb taas osavõturohke ja toob tänu sarjaga liitumisele kaasa ka uusi huvilisi!

Kohtumiseni 05. mail 2018.a Kuressaare kesklinnas!