Saaremaa Spordiliit, Politsei- ja Piirivalveamet ja Saaremaa Vallavalitsus kutsuvad Teid osalema 26.novembril algusega kell 18.00 Kuressaare linnas, Saaremaa erinevates piirkondades ja Muhus toimuvale üle-Eestilisele helkurkõnni üritusele „Helkuriga sõbraks“, üritus on lisatud ka „Liikudes tervemaks“ sarjale.

Tegemist on vabatahtlikke ja kogukonda kaasava üritusega, kus on oodatud osalema oma piirkonna inimesed, kes soovivad näidata eeskuju, panustada turvalisusesse ja suurendada nn tontide (ilma helkurita jalakäija) teadlikkust helkuri vajadusest.

Helkurkõnd stardib Eesti eri paikades ühel ja samal kuupäeval ning kellaajal. Esmalt kõneldakse kogunemiskohas põgusalt helkuri vajalikkusest ja korrektsest kandmisest. Seejärel järgneb valitud teelõikudel helkurikõnd,-jooks või -rattasõit, esitlemaks teistelegi liiklejatele valgusallika töövõimet ning kõnni vältel antakse helkuri vastutulevatele  liiklejatele, kellel seda mingil põhjusel veel ei ole. Ühtlasi ehime helkurkõnni raames Kuressaare linnas ja maapiirkondades helkuripuid, pakkumaks võimalust ka edaspidi elanikel helkuri endale puu küljest vabalt võtta ja end nähtavaks teha. Ürituse kestvuseks on kavandatud ligikaudu 1 tund.

Kuressaarega ühinenud piirkonnad: Orissaare, Salme, Lümanda, Ruhnu ja Pärsamaa ja Muhu.

Meiega ühinenud ettevõtted: PZU Kindlustus, HOIA homespa, Saaremaa Spordikool, Tesman, Telia, Arborest, Muhu Noortekeskus, Muhu vald, A Le Coq, COOP, Klotoid, Eesti Punane Rist ja Maanteeamet.

  • Kuressaares on matka algus ja koguneme politsei ja päästemaja hoovis. Kõnni lõpetame bussijaama parklas kuuse juures ning kõiki lõpetanuid ootab kuum tee. Radadega saab tutvuda SIIN
  • Orissaares on kogunemine Gümnaasiumi peaukse ees (Kuivastu mnt.-Miksi kurv-Võidu tn-Ausammas-Laulu tn-Kultuurimaja-Teenuskeskus-bussipeatus-lõppeb OG peaukse ees tee joomisega) Infot saab lugeda SIIT
  • Lümandas algab marsruut Lümanda lasteaia juurest ja matkatakse asula keskusesse. Raja kaart asub SIIN